AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi, Sağlık sektöründe hastaya doktor tarafından istenen testleri ve uygulama alanındaki diğer sektör kapsamında yetkililer tarafından istenen testleri barkod basımından itibaren kayda alan, Numune Kabulü varsa takip eden, istenilen bu testlerin çalışılıp onaylanan sonuçlarını kaydeden ve bu aşamaları yaparken de Stok Takip Modülü ve Faturalandırma ile birebir etkileşimli olarak çalışan ve bütün bu aşamaları raporlayabilen bir bilgi sistemidir.
AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi Türkiye ve Yurt Dışında Devlet Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Kan Bankaları ve çeşitli sağlık kuruluşlarında çalışan, Türkiye’de en yaygın kullanılan Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemidir.
Türkiye’de ve Dünyada yaklaşık 200 büyük ve orta ölçekli sağlık kuruluşu, bakanlıklar AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi’ni kullanmakta olup, her bir kurumun ortalama kullanıcıların sayısı 1000 kadardır.
AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi Modülleri:
Kalite Kontrol Modülü
Güçlü Grafik ve Raporlama Seçenekleri sunar.
Stok Takip Yönetimi Modülü
Sağlık Sektöründe kullanıldığında, Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri ile tam entegre çalışır kaçakları engeller.
AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi Özellikleri:
Kullanım Kolaylığı: AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi Gerçek bir Laboratuvar Ortamında Uzmanlar ile birlikte tamamen Kullanıcı Kolaylığı (User Friendly) düşünülerek ortaya çıkarılmıştır.
Esneklik: AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi Kullanıcıların istekleri doğrultusunda oldukça esnek bir aşamaya ulaşmıştır. Farklı işlevlere ihtiyaç verecek biçimde dinamik olarak tasarlanan AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sisteminde isteklerin gün ve sonuç bazlı kısıtlamaları da mevcuttur.
Entegrasyon : AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi LIS özelliği olan tüm cihazlarla bağlanılabildiği gibi otomatik barkodlama (outo labeler) cihazlarınıda sisteme entegre edebilmektedir.
Merkezi Kullanım: AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi Farklı Laboratuvarlarla ve İl Sağlık Müdürlükleriyle Entegre çalışabilmektedir. Ayrıca Kendimize ait 2 farklı hastane laboratuarı da entegre bir biçimde rahatlıkla çalışabilmektedir.
Güvenilirlik: Laboratuvar sonuçları ve ilgili test sonuçlarının ne kadar hayati bir önem taşıdığı bilinciyle hareket eden ekibimiz özellikle cihaz entegrasyonları aşamasında kalite Kontrol ve Kalibrasyon Sonuçlarını da sisteme entegre ederek cihazlardan doğru sonuçların alınıp alınmadığı ile ilgili bir veri havuzu (ware house) oluşturarak bunları raporlayabilmekte ve böylece yanlış sonuçlar ortaya çıkma ihtimalini minimuma indirgemektedir.
Tutarlılık: AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi’nde bütün laboratuvar sonuçları sisteme dahil edilmektedir. Veriler arasında bir tutarsızlık olduğunda bu tutarsızlıklar raporlanabilmektedir.
İzlenilebilirlik: AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi’nde geriye yönelik sonuçlar, ilaçlar teşhis ve tedavi bilgilerine ekranlardan ulaşılabilmektedir.
Ayrıca sonuçlar anlık olarak Sonuç Takip ve Onaylama Ekranından takip edilebilmektedir.
Uzmanlık: LIS(Laboratuary Information System), başlı başına bir uzmanlık alanıdır. Bunun bilincinde olan firmamız LIS Konusunda dışkaynaklı (outsourcing) danışmanlık almakta ve AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi’ni sürekli iyileştirmektedir. Böylelikle sistemimiz Türkiye ve Dünya’daki gelişmelere paralel olarak kendini yenilemektedir.
Faturalandırma: AKGÜN Laboratuvar Bilgi Sistemi’nde ilgili birimlerden laboratuvar isteği yapıldığı anda istenen testler faturalandırılır böylece kaçakların önüne geçilmiş olur.
Destek: AKGÜN YAZILIM Laboratuvar Bilgi Sistemi Destek Birimi, sistemin kurulum aşamasında ve sonrasında kullanıcılara program ile ilgili desteği verebilecek alanında uzman LIS Destek Uzmanları ile kullanıcılara destek vermektedir.
Avantajları: